Informatie over reiki

Dit is reiki.

Het japanse woord reiki betekent letterlijk 'universele levensenergie'. Alles wat leeft is opgebouwd uit deze energie. Het is de bron van leven en bewustzijn, die zorgt voor groei, bloei en balans.

Iedereen is van nature in staat de levensenergie onbeperkt op te nemen en door te geven. Soms, door heftige emoties, stress of andere oorzaken, ontstaan er blokkades waardoor de levenskracht niet meer volledig kan doorstromen. Dit kan een gevoel van onevenwichtigheid en vatbaarheid voor fysiek ongemak met zich meebrengen.

Iedereen kan met reiki leren werken. Het plaatsen van de handen op het lichaam, de bereidheid om je open te stellen voor inzicht en het vertrouwen in de zelfwerkzaamheid van de levensenergie is voldoende om het wonder van reiki te ondergaan.

Het beoefenen van reiki brengt meer rust en ontspanning in je leven, en geeft een gevoel van veiligheid, helderheid en vertrouwen. Tevens kan het verlichting bieden bij diverse fysieke spanningen en ongemakken.

Zo werkt reiki.

Na het volgen van een cursus Reiki 1 kun je reiki altijd en overal toepassen, voor jezelf en bij anderen.Na het volgen van een cursus in de eerste reiki graad ben je in staat om de reiki energie op te nemen en door te geven middels het plaatsen van je handen op jezelf of iemand anders.

Reiki stimuleert het zelfgenezend vermogen en geeft een ervaring van vrede, veiligheid en verbondenheid. De energie van reiki kan duidelijk maken wat nodig is om weer in balans te komen. De energie stroomt op natuurlijke wijze naar de plekken in ons lichaam en bewustzijn die de liefdevolle aanraking het meest nodig hebben.

Reiki kan ondersteuning en verbetering brengen bij uiteenlopende klachten zoals hoofdpijn, spierklachten, huidproblemen, slapeloosheid, aanhoudende stress en somberheid. Door de kalmerende en verhelderende effecten van een behandeling kan reiki ons helpen te leren omgaan met alle gevoelens en gemoedstoestanden die horen bij het leven zelf.

reiki heb je altijd bij de hand

 

De reiki behandeling.

Een reiki behandeling bestaat uit verschillende handposities, waarbij steeds een ander deel van het lichaam reiki ontvangt en doorsluist naar onderliggende lagen. Een reiki-behandeling werkt in op alle aspecten van het mens-zijn: het lichaam ontspant, geeft aan waar het behoefte aan heeft en wat het wil loslaten, de geest komt tot rust.

Zodra je je handen plaatst, gaat reiki "aan". Wanneer je je handen weer optilt, en je aandacht verlegt, gaat reiki weer "uit". Na verloop van tijd, afhankelijk van je gevoeligheid en de mate waarin je reiki beoefent, zul je dit aan- en uit-effect van reiki steeds bewuster opmerken, zowel fysiek als mentaal. Je handen kunnen warm worden of gaan tintelen, je hartslag vertraagt en je lichaam ontspant merkbaar. Ook op niet-lichamelijk vlak kun je de energie ervaren: zo is een gevoel van veiligheid en vrede en een ontspannen geest ook een teken dat reiki haar werk doet. Niet iedereen maakt hetzelfde mee bij de beoefening van reiki. Op jouw persoonlijke pad brengt reiki je dat wat je nodig hebt, niet meer en niet minder, op een manier die waarborgt dat je niet overspoeld zult raken door meer indrukken dan je verwerken kunt.

Reiki is dus overal en altijd te gebruiken. Met reiki kun je jezelf altijd ondersteunen en ontspannen. Daarnaast is het iets dat je heel eenvoudig kunt delen met de mensen om je heen!

De drie reiki graden.

Het reiki systeem is opgedeeld in drie niveau's. We noemen deze niveau's de reiki graden. Bij de eerste graad leer je reiki geven aan jezelf en anderen via bepaalde handposities. Je wordt geopend als reiki kanaal en je leert hoe je je handen plaatst om de energie door te geven. De tweede graad gaat de diepte in, hierbij leer je reiki te geven aan de emotionele en mentale lagen van je persoonlijkheid. Ook leer je hoe je reiki op afstand kunt sturen naar iemand anders. De derde reiki graad is de meestergraad. Dit is de opleiding tot zelfstandig reiki-docent. Je leert hoe je een klas geeft en mensen kunt inwijden in de reiki kracht.

Inspirerende reiki cursussen in een betoverende omgeving!

reiki leren in hoorn noord-holland vlakbij amsterdam