Reiki master cursus

De dagopleiding tot reikimeester maakt je reiki cirkel rond en is een prachtige volgende stap op jouw reiki pad.

reikimeester worden

Ontdek de geheimen van Reiki 3 met Bas Akkerman: als stimulans voor je eigen spirituele ontwikkeling, of juist om zelf reiki cursussen te gaan geven. Bas geeft de reiki master opleiding in een ééndaagse groepscursus.

Geef een man een vis en hij heeft eten voor een dag. Leer een man vissen en hij heeft eten voor zijn hele leven.

Dit is een oud indiaans gezegde dat me altijd heeft geraakt. Reiki geven kun je vergelijken met iemand visjes voeren. De bedoeling van de reikimeester is om zichzelf uiteindelijk overbodig te maken: hij of zij wil de mensen zelf leren vissen, zodat zij in hun eigen onderhoud leren voorzien en hun eigen spirituele weg kunnen gaan.

Reikimeester worden is het mooiste en grootste geschenk dat mij is overkomen. Als reikimaster leer je om onvoorwaardelijk van jezelf te houden, en van de wereld. Je blijft actief aan jezelf werken, maar wel vanuit het besef dat je goed bent zoals je bent. Vanuit je verbinding met je spiritualiteit en reiki leer je vorm te geven aan je persoonlijke missie en levenspad.

Tijdens de reiki master cursusdag geef ik je handvaten voor het opstarten en begeleiden van een reiki-klas. Je leert over groepsdynamiek, energie overdracht, inwijdingen geven, onvoorwaardelijk inspireren en ook grenzen stellen en gezonde afstand nemen. Je leert hoe om te gaan met (hoog)gevoeligheid bij jezelf en je cursisten/cliënten. Je ontvangt de reiki 3 A en B inwijdingen. Je leert de technieken om anderen in te wijden in de reiki-energie. Natuurlijk kun je de opleiding ook puur voor jezelf en je eigen ontwikkeling volgen: je leert werken met het reiki master symbool waardoor je energie en persoonlijke kracht groter wordt en je meer gaat (uit)stralen.

 Gedurende deze gezellige en energieke cursusdag wisselen we veel reiki ervaringen en tips uit! 


Reiki Master worden in één dag op basis van de authentieke Usui Reiki methode.

Met mijn begeleiding leer je werken met de master energie en het reiki mastersymbool. We besteden aandacht aan didactiek (lesgeven), coachen en begeleiden, het samenstellen van lesmateriaal. We herhalen daarbij alle reiki 1 en reiki 2 technieken en elementen. Je ontvangt de reiki masterinwijdingen. Na deze inspirerende cursusdag ben je traditioneel Usui Reiki Master en kun je zelfstandig cursussen en inwijdingen geven.

Eerstvolgende cursusdata

  • zondag 15 april 2018 - beschikbaarheid: nog 2 plaatsen
  • Alternatief: volg de thuisstudie

Praktische informatie

  • Tijd: van 10:30 tot 17:30
  • Docent: Bas Akkerman
  • Locatie: Aurana's Pakhuis, Glop 15 in het centrum van Hoorn, Noord-Holland
  • Kosten voor deelname: € 475,-
  • Inclusief: lunch, lesmateriaal, e-book, certificaat

In verband met grote belangstelling en een beperkt aantal beschikbare plaatsen per cursusdag, kunnen we alleen vooruit- of aanbetaalde aanmeldingen in behandeling nemen. Na ontvangst van je aanmelding en je (aan)betaling is je deelname bevestigd. Je ontvangt een mail met alle praktische gegevens over je cursusdag.

Geef je op voor de Reiki Master Cursusdag!

Inspirerende reiki cursussen in een betoverende omgeving!

reiki leren in hoorn noord-holland vlakbij amsterdam