reiki de eerste graad

Reiki 1 cursus

Reiki betekent "Universele Levensenergie". Dit is de energie die overal aanwezig is, alles bezielt en door ons heen stroomt. De reiki methode leert je hoe je je opnieuw bewust wordt van deze energie, en hoe je de helende kracht kunt doorgeven met je handen, aan jezelf en ook aan anderen.

Iedereen kan deze cursus volgen en zelf de voordelen van reiki ontdekken. Een vooropleiding of ervaring met spiritualiteit of lichaamswerk is absoluut niet nodig. De complete Reiki 1 cursus wordt gegeven in een weekend. Op zaterdag- en zondagmiddag van 12 tot 5, in een groep van maximaal 14 mensen. Tijdens deze weekendcursus kun je in een rustig tempo Reiki leren, oefenen, en ervaringen uitwisselen.

Theorie

Je leert alles over de geschiedenis en herkomst van de traditionele reiki methode. Je maakt kennis met de diverse toepassingsmogelijkheden van reiki:

 • lichamelijk: rust, ontspanning, het stimuleren van het zelfgenezend vermogen van het lichaam
 • mentaal: innerlijke rust, meer inzicht, meer concentratie en positief denken
 • emotioneel: reiki geven aan blokkades, zelf-acceptatie en persoonlijke ontwikkeling
 • spiritueel: reiki als methode voor meditatie, transformatie en je intuïtieve bewustzijn vergroten
 • Reiki technieken

  Tijdens de cursus leer je de uitgangspunten en de toepassingsmogelijkheden van reiki. Je leert de reiki zelfbehandeling en er is ruim aandacht voor het leren behandelen van andere mensen. We oefenen veel met het reiki geven aan onszelf en anderen. Tevens ontvang je de afstemming op de energie in de vorm van de traditionele reiki 1 inwijding. Je leert alle basis-technieken, de reiki chakra-behandeling en je krijgt veel praktische tips voor het succesvol toepassen van reiki in je leven.

  Reiki oefenen en ervaren

  Op beide middagen is veel ruimte om te oefenen en om de helende kracht van de reiki energie zelf te ervaren. Bij je cursus krijg je gratis het e-book met reiki oefeningen waarmee je nog meer toepassingen van reiki ontdekt voor in je dagelijkse leven en meditaties.
  Bas Akkerman is reikimeester sinds 2001 en heeft de reiki methode aan honderden mensen geleerd. In zijn manier van lesgeven benadrukt hij de praktische toepassing van reiki in het dagelijkse leven.

Eerstvolgende cursusdata

 • zaterdag 7 en zondag 8 september 2019
  beschikbaarheid: nog 0 van 10 plaatsen

Praktische informatie

 • Tijd: van 12:00 tot 17:00
 • Docent: Bas Akkerman
 • Locatie: Aurana's Pakhuis, Glop 15, in het centrum van Hoorn, Noord-Holland
 • Kosten voor deelname: €199,-
 • Inclusief: lesmateriaal, e-book, certificaat

In verband met grote belangstelling en een beperkt aantal beschikbare plaatsen per cursusweekend, kunnen we alleen vooruit- of aanbetaalde aanmeldingen in behandeling nemen. Na ontvangst van je aanmelding en je (aan)betaling is je deelname bevestigd. Je ontvangt een mail met alle praktische gegevens over je cursus.

Aanmelden reiki 1 cursus

Met meer dan 500 opgeleide cursisten is Reiki Voor Iedereen het meest actieve en grootste reiki opleidingsinstituut van Noord- en West-Nederland. Sinds november 2014 zijn we gevestigd in het pakhuis van de spirituele winkel Aurana in Hoorn: een betoverende omgeving vol inspiratie uit het Verre Oosten.

reiki leren in hoorn noord-holland vlakbij amsterdam